Заешка Дупка

НАШИТЕ МЕНТОРИ

Имената им говорят сами за тях:
Здравка Евтимова, Владимир Зарев, Захари Карабашлиев, Любен Дилов-син, Алек Попов, Елена Алексиева, Иван Добчев, Георги Мишев, Иван Ланджев, Владимир Трендафилов, Тома Марков, Георги Тенев, Аксиния Михайлова, Петър Чухов, Стефан Командарев, Димитър Коцев- Шошо, Дочо Боджаков, Емил Андреев, Кристин Димитрова, Теодора Маркова, Георги Иванов, доц. Невелина Попова, Дарин Тенев, Ангел Игов, Мартин Колев, Диана Петрова, Ани Васева, Леонид Йовчев, Велизар Бинев

МЕНТОРИ – ЕСЕН 2023

ЩЕ БЪДАТ ПОЕТАПНО ОБЯВЕНИ…

МАРТИН ДЖАЧКОВ

Мартин Джачков е роден в гр. Ловеч, където завършва култовата Езикова гимназия, след което е приет в клас за пластични изкуства в град Монпелие. В цяла Франция има само четири подобни класа, за всеки от които ежегодно кандидатстват по 25 000 души. Той е един от 20-те, приети в този клас. След това животът го отвежда в Париж, където Джачков се отдава на модният дизайн. Той създава своя марка – “Джачков“, просъществувала активно четири години, през които изгражда своя собствена клиентела. Изящното изкуство остава на първи план след модата в живота му, като Мартин изгражда свой собствен стил на портретура и намира нови клиенти, среда и интересни проекти в Париж и Лондон.
Живее и твори активно в България от
3 години, в които прави 3 самостоятелни изложби в София и Пловдив и Варна.

Професионален опит:

2011- Първа самостоятелна изложба в Париж « All about madness », изложение на 12 портрета масло в галерия Опера

2012 – Изложба на маслени портрети на Рудолф Нуриев и Луиза Казати в опера Гарние, Париж

2014 – Изложба в Челси хол, Лондон с 18 поетични колажи портрет, организация на Паралакс арт феър

2015 – Участие в Art Basel in Miami Beach с 3 поетични колажи портрет

2015 – Участие изложение Арт шопинг Париж в Лувъра

2016 – Основаване на издателство Джачков и продуциране на пластични артисти главно  автори от Европа

2018 -Помощник-куратор по проект на Serpentine Gallery в Лондон. Подготвяне на реализацията на изложението на Джуня Ишигами в грандините на Кенсингтън гардънс в Лондон

2019 – Обучение в галерия Саачи в онлайн арт дилърство

2020 –  Изложба « Омагьосана душа » с община София, в откритата галерия пред Народен театър « Иван Вазов » . 18 картини поетичен колаж, портрети.

2021 – Мастер клас в София „Поетичен колаж и реализация.

2022- Представяне на изложба « Омагьосана душа » в галерии на открито в Пловдив (на две локации) . 8 до 31 август на ул. “Райко Даскалов » и на алеята до фонтан “Деметра” от 19 септември до 2 октомври.

2022   Изложба в Бохемиан хол София – представяне на 10 поетични колажи-портрет на арт колекционери и посетители в продължение на 1 месец.

Мартин Джачков е активен участник и инициатор на обществени дебати в сферата на изящното изкуство
.

 

 

Гост лектори

Станислава Ивкова

Ментор на курса ни по терапевтично писане и водеща на семинара “Практика преди важни срещи, събития и говорене пред публика”

Станислава Ивкова е завършила сертификационна програма към британската Professional Writing Academy. Там поличава подготовка от едни от най-изявените арттерапевти и учени в света, които изследват положителния ефект на писането за постигане на емоционално и ментално здраве. 
Нарекла е системата, по която работи, “Пишеш за себе си”.

Станислава е и криейтив директор в рекламата и писател за удоволствие. През 2014 излиза първият й роман “Бряг”. В последните години е водещ на групи по терапевтично и експресивно писане.

Гост лектори

Кремена Димитрова

Водеща на семинара “Как да спечелим издателското сърце?” 

Ако сте от онези будни и вечно жадни за изкуство софиянци, със сигурност сте срещали Кремена Димитрова поне на няколко точки от културните си маршрути. Чаровната русокоса фурия озарява с присъствието почти всички важни моменти от родната арт сфера, независимо дали става въпрос за театър, кино или литература.

Кариерата й е мултижанрова, но, както сама казва себе си, винаги е свързана с общуването. Тя е автор, театрален критик, журналист, ПР. Има специализация по арт-мениджмънт и културна политика от Университета по изкуствата в Белград, както и двумесечен стаж в Dance Theatre Workshop, Ню Йорк.

Работила е като драматург за няколко градски театъра. Автор е на книгата “Стоян Камбарев – режисура на пространството”. Последните години се занимаваше с комуникацията на ИК „Колибри“ и кинофестивала Cinelibri.а