seprator

Актьорски клас

seprator

ОСНОВНА ЧАСТ

Актьорският клас се провежда от актьора Леонид Йовчев и режисьора Ана Васева.
Всяка седмица курсистите имат по две актьорски срещи, всяка с продължителност 90 минути (2х45 мин.) общо 20 на брой в рамките на трите месеца на обучение. Дните на срещите са понеделник и сряда.
Курсът е подходящ както за професионални актьори, така и за хора, които нямат опит в сферата на театъра.
Курсът има за цел да предаде във възможно най-голяма степен опита на двамата преподаватели. Ще бъдат включени упражнения за концентрация, партньорство, готовност, работа в екип и др. Предвидени са индивидуална и групова работа с текст, действие и движение, обръщайки специално внимание на гъвкавостта на мисълта, реактивността, парадоксалното мислене в задача, работа с ритъм на звучене, създаване и нарушаване на принципи и др.

"Наше принципно и фундаментално убеждение е, че необходимият за да се прави театър минимум и максимум е желанието. Минимум, защото без него не може и максимум, защото ако го има всичко е възможно. Не вярваме в таланта, „искрата“, осенението, гения и пр. Вярваме в работата. Затова и при наличието на истинско желание за работа остава само да се трупат опит, умения, техника. Ние предлагаме своя опит, своите изградени с годините техники и методи на работа. И сме сигурни, че всеки, който поиска може да стане изключителен актьор. Но трябва да има желание, щедрост, постоянство. Да няма дребнавост и пресметливост. Тогава работата е удоволствие. Тогава няма разлика между „мисия“ и „забавление“. Театърът може да бъде всичко, което си поиска и точно това му е хубавото. "
Ани Васева и Леонид Йовчев

seprator
Creative

УИКЕНД СЪБИТИЯ

Освен делничните срещи, към хорариума от 20 занятия, учебната програма включва и УИКЕНД СЪБИТИЯ, сред които срещи с писатели, сценаристи и режисьори, кино прожекции, литературни четения, поетичен двубой, хайку уъркшоп, семинари за развиване на скрития потенциал, самостоятелни литературни четения, актьорска вечер и още много фойерверки, скрити в хралупата на Заека.

**АКТЬОРСКАТА ВЕЧЕР е едно от големите събития в „Заешката Дупка“, на което актьорите от актьорския клас показват своята работа пред публика. Истински спектакъл, който представя изработените актьорски монолози на всеки от курсистите.
seprator

ЛЕКТОРИ

Леонид Йовчев и Ана Васева

seprator

КОГА И КЪДЕ?

Курсовете на ТА „Заешка Дупка“ се провеждат всяка година между 24 септември и 10-ти декември в центъра на град София. Мястото на което се провеждат е пространството HOUR SPACE (ул. „Иван Вазов“ 38/ близо до пресечната точка на ул. „Иван Шишман“ и ул. „Иван Вазов“)

*Единствено онлайн курсовете по Проза и Поезия се провеждат ежегодишно.

seprator

ПУБЛИКУВАНЕ

Заекът се грижи за своите курсисти, затова по време на Академията, а и след нея, техните текстове биват публикувани в популярното електронно списание Go guide, както и в други културни и литературни издания. Все пак преди да станеш известен писател никак не е зле текстовете ти да започнат да се появяват тук и там и да бъдат четени пред публика. Задължителни стъпки от пътя на всеки писател!

seprator

ТАКСА

Таксата за курса по Проза е 650 лв.

* При записване на курса до 22 декември, таксата е преференциална: 470 лв.

Има възможност за изплащане на вноски, според Вашите възможности.

*При записване на два курса, таксата е преференциална: 1000лв.

seprator

НАМЕРЕТЕ НИ

shape