seprator

Курсът по поезия

seprator

ОСНОВНА ЧАСТ

Курсът по Поезия се състои от теоретична и практическа част.
Всяка седмица курсистите имат по една теоретична и една практическа лекция.
Теоретичната среща е с продължителност 90 минути (2х45 мин.) и се води от Иван Ланджев, който изнася общо 10 лекции, веднъж седмично (понеделник) от 19:00 до 20:30ч, в рамките на трите месеца на обучение. Останалите 10 практически занятия срещат курсистите с двама поета, всеки от които провежда по 5 практически срещи с тях, веднъж седмично, между 19:00 и 20:30 ч. (вторник).

seprator
Creative

УИКЕНД СЪБИТИЯ

Освен делничните срещи, към хорариума от 20 занятия, учебната програма включва и УИКЕНД СЪБИТИЯ, сред които срещи с писатели, сценаристи и режисьори, кино прожекции, литературни четения, поетичен двубой, хайку уъркшоп, семинари за развиване на скрития потенциал, самостоятелни литературни четения, актьорска вечер и още много фойерверки, скрити в хралупата на Заека.

*ПОЕТИЧНИЯТ ДВУБОЙ е едно от събитията в Академията, което се организира специално за курсистите по Поезия, на което те „кръстосват“ стихотворения пред голямата публика. Накрая остава само един, който с вота на публиката печели двубоят.
seprator

ЛЕКТОРИ

ТЕОРЕТИЧЕН ЛЕКТОР: ИВАН ЛАНДЖЕВПРАКТИЧЕСКИ ЛЕКТОРИ:

ПЕТЪР ЧУХОВ И АКСИНИЯ МИХАЙЛОВА


seprator

КОГА И КЪДЕ?

Курсовете на ТА „Заешка Дупка“ се провеждат всяка година между 24 септември и 10-ти декември в центъра на град София. Мястото на което се провеждат е пространството HOUR SPACE (ул. „Иван Вазов“ 38/ близо до пресечната точка на ул. „Иван Шишман“ и ул. „Иван Вазов“)

*Единствено онлайн курсовете по Проза и Поезия се провеждат ежегодишно.

seprator

ПУБЛИКУВАНЕ

Заекът се грижи за своите курсисти, затова по време на Академията, а и след нея, техните текстове биват публикувани в популярното електронно списание Go guide, както и в други културни и литературни издания. Все пак преди да станеш известен писател никак не е зле текстовете ти да започнат да се появяват тук и там и да бъдат четени пред публика. Задължителни стъпки от пътя на всеки писател!

seprator
Creative

МЕСЕЦ НА РЕАЛИЗАЦИЯТА

Всеки завършил тримесечния курс получава възможността да запише МЕСЕЦ НА РЕАЛИЗАЦИЯТА, в който работи индивидуално с личен редактор (един от лекторите) върху своя ръкопис, който след като бъде завършен, се предлага за издаване на най-големите ни издателски къщи, сред които „Жанет 45“, „Сиела“, „Лексикон“, „Летера“ и други. Дотук сме ние. Оттам нататък е талантът!
seprator

ТАКСА

Таксата за курса по Проза е 650 лв.

* При записване на курса до 22 декември, таксата е преференциална: 470 лв.

Има възможност за изплащане на вноски, според Вашите възможности.

*При записване на два курса, таксата е преференциална: 1000лв.

seprator

НАМЕРЕТЕ НИ

shape