seprator

Курсът по поезия

seprator
about

ОСНОВЕН КУРС

Курсът по Поезия се състои от теоретична и практическа част.
Всяка седмица курсистите ще имат по една теоретична и една практическа среща.
Теоретичната среща ще се провежда всеки понеделник от 19:00 до 20:30 часа (21:00, ако групите са две) и ще бъде водена от Иван Ланджев, който ще изнесе общо 12 лекции в рамките на трите месеца. Останалите 12 практически срещи ще съберат курсистите с трима поета, които ще направят по 4 срещи, всяка между 19:00 и 20:30 часа всеки вторник (Сряда за втората група). Освен делничните срещи, към хорариумът от 24 занятия, Заекът е подготвил и УИКЕНД СРЕЩИ с писатели, семинари, радиопиеса и кино прожекции придружени от дискусии с представители на техните екипи, за които можете да получите повече информация в страница Събития на сайта ни.

Можете да се запознаете с имената на писателите, коио ще водят практическите срещи малко по-долу в Заешката дупка. Идвате ли?

Академията ще проведе своите обучения в рамките на периода 25 Септември - 16 Декември. Приемът ще продължи до 25-ти Август!

seprator
Creative

ПОЕТИЧНИ ДВУБОИ

По време на обучението ще бъдат организирани две публични събития – „ПОЕТИЧНИ ДВУБОИ“, в които курсистите ще „кръстосат стихотворения“. Двубоите ще бъдат водени от поета Петър Чухов в Литературния клуб на Столична Библиотека.
seprator

ПОЕЗИИ И ПРОЗИ ВЪВ ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ

В края на тримесечното обучение, с поетични и прозаични текстове на курсистите ще бъдат направени видео-инсталации, които ще се излъчат през VR очила за виртуална реалност. Това е иновативно литературно събитие, което никога не е правено у нас досега! Събитието ще бъде публично и гостите му ще могат да „докоснат“ текстовете на нашите нови прозаици и поети, в света на виртуалната реланост!

seprator

ПУБЛИКАЦИИ

Накрая на тримесечното обучение, най-добрите стихотворения ще бъдат публикувани във водещи литературни издания.

seprator

МЕСЕЦ НА РЕАЛИЗАЦИЯТА

Всеки завършил тримесечния курс ще получи възможността да запише Месец на реализацията, в който ще работи индивидуално с личен редактор (един от лекторите) върху своя ръкопис, който след като бъде завършен, ще бъде изпратен за разглеждане с преференция към едни от най-големите български издателства.

seprator

ЛЕКТОРИ

ТЕОРЕТИЧЕН – ИВАН ЛАНДЖЕВ

ПРАКТИЧЕСКИ : АКСИНИЯ МИХАЙЛОВА, ТОМА МАРКОВ, ПЕТЪР ЧУХОВ

seprator

ЦЕНА НА КУРСА

570 лв до края на месец Юли


След тази дата таксата на курса ще бъде 630 лв.

*Запиши се на два курса на преференциалната цена от 1000 лв, вместо за 1260 лв.

*Доведи приятел и получи втори безплатен онлайн курс по Проза или Поезия!

seprator

ОНЛАЙН КУРС

За желаещите, които нямат възможност да се включат физически в Творческа Академия „Заешка Дупка“ предлагаме онлайн курс напълно идентичен с реалните курсове! Курсистите ще получават видео записи на протеклите делнични и уикенд срещи (без прожекциите). А практическата част ще се случва чрез е-мейл кореспонденция, в която те ще изпращат своите задачи, поставени от лекторите, които ще връщат коментар по тях. Цената на курса е 570 лв.

ЗАПИШИ СЕ

НАМЕРЕТЕ НИ

shape