seprator

Курсът по проза

seprator

ОСНОВНА ЧАСТ

Курсът по Проза се състои от теоретична и практическа част.
Всяка седмица курсистите имат по една теоретична и една практическа лекция.
Теоретичната среща е с продължителност 90 минути (2х45 мин.) и се води от Дарин Тенев, който изнася общо 10 лекции, веднъж седмично (сряда) от 19:00 до 20:30ч, в рамките на трите месеца на обучение. Останалите 10 практически занятия срещат курсистите с двама прозаика, всеки от които провежда по 5 практически срещи с тях, веднъж седмично, между 19:00 и 20:30 ч. (четвъртък).

Групите по проза са две, с два различни лекторски състава, като теоретичната част е обща и за двете групи. Можете да се запознаете с имената на писателите, които водят двата класа, малко по-долу и да решите в кой клас предпочитате да се обучавате. Продължаваме ли?

seprator
Creative

УИКЕНД СЪБИТИЯ

Освен делничните срещи, към хорариума от 20 занятия, учебната програма включва и УИКЕНД СЪБИТИЯ, сред които срещи с писатели, сценаристи и режисьори, кино прожекции, литературни четения, поетичен двубой, хайку уъркшоп, семинари за развиване на скрития потенциал, самостоятелни литературни четения, актьорска вечер и още много фойерверки, скрити в хралупата на Заека.

*ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ е едно от събитията в Академията, което се организира специално за курсистите по Проза и Поезия, на което те четат своите текстове пред голяма публика.
seprator

ЛЕКТОРИ

ТЕОРЕТИЧЕН ЛЕКТОР: ДАРИН ТЕНЕВ

ПРАКТИЧЕСКИ ЛЕКТОРИ:

ГРУПА 1:
ГЕОРГИ ТЕНЕВ И АЛЕК ПОПОВГРУПА 2:
ЗДРАВКА ЕВТИМОВА И ЕМАНУИЛ А. ВИДИНСКИ

seprator

КОГА И КЪДЕ?

Курсовете на ТА „Заешка Дупка“ се провеждат всяка година между 24 септември и 10-ти декември в центъра на град София. Мястото на което се провеждат е пространството HOUR SPACE (ул. „Иван Вазов“ 38/ близо до пресечната точка на ул. „Иван Шишман“ и ул. „Иван Вазов“)

*Единствено онлайн курсовете по Проза и Поезия се провеждат ежегодишно.

seprator

ПУБЛИКУВАНЕ

Заекът се грижи за своите курсисти, затова по време на Академията, а и след нея, техните текстове биват публикувани в популярното електронно списание Go guide, както и в други културни и литературни издания. Все пак преди да станеш известен писател никак не е зле текстовете ти да започнат да се появяват тук и там и да бъдат четени пред публика. Задължителни стъпки от пътя на всеки писател!

seprator
Creative

МЕСЕЦ НА РЕАЛИЗАЦИЯТА

Всеки завършил тримесечния курс получава възможността да запише МЕСЕЦ НА РЕАЛИЗАЦИЯТА, в който работи индивидуално с личен редактор (един от лекторите) върху своя ръкопис, който след като бъде завършен, се предлага за издаване на най-големите ни издателски къщи, сред които „Жанет 45“, „Сиела“, „Лексикон“, „Летера“ и други. Дотук сме ние. Оттам нататък е талантът!
seprator

ТАКСА

Таксата за курса по Проза е 650 лв.

* При записване на курса до 22 декември, таксата е преференциална: 470 лв.

Има възможност за изплащане на вноски, според Вашите възможности.

*При записване на два курса, таксата е преференциална: 1000лв.

seprator

ОНЛАЙН КУРС ПО ПРОЗА

За желаещите, които нямат възможност да се включат физически в Творческа Академия „Заешка Дупка“ предлагаме онлайн курс напълно идентичен с физическите курсове! Курсистите в него получават аудио записите на протеклите делнични лекции в Академията. А практическата част се случва чрез е-мейл кореспонденция с писателите Емануил А. Видински и Ина Вълчанова, които поставят практически задачи на своите онлайн курсисти, които след това коментират и рецензират. Цената на курса е 570 лв.


За повече информация ни пиши на адрес: akademiq.chernova@gmail.com
seprator

НАМЕРЕТЕ НИ

shape