seprator

Курсът по проза

seprator
about

ОСНОВЕН КУРС

Курсът по Проза се състои от теоретична и практическа част.
Всяка седмица курсистите ще имат по една теоретична и една практическа среща.
Теоретичната среща ще се провежда всеки понеделник от 19:00 до 21:00 часа и ще бъде водена от Владимир Трендафилов, който ще изнесе общо 12 лекции в рамките на три месеца. Останалите 12 практически срещи ще съберат курсистите с трима прозаика, които ще направят по 4 срещи, между 19:00 и 20:30 часа. Освен делничните срещи, към хорариумът от 24 занятия, Заекът е подготвил и УИКЕНД СРЕЩИ с писатели, семинари, радиопиеса и кино прожекции придружени от дискусии с представители на техните екипи, за които можете да получите повече информация в страница Събития на сайта ни.

Групите по проза са две, с два различни лекторски състава, като теоретичната част е една за двете групи. Можете да се запознаете с имената на писателите, които ще водят двата класа, както и с техните учебни планове, малко по-долу в Заешката дупка. Идвате ли?

Академията ще проведе своите обучения в рамките на периода 25 Септември - 16 Декември. Приемът ще продължи до 25-ти Август!

seprator
Creative

ГАЛА ЧЕТЕНЕ

След като приключат трите месеца на обучение, ще бъде организирано Гала четене,
което ще се случи публично пред Софийската литературна публика.
seprator

ПРОЗИ И ПОЕЗИИ ВЪВ ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ

В края на тримесечното обучение, с поетични и прозаични текстове на курсистите ще бъдат направени видео-инсталации, които ще се излъчат през VR очила за виртуална реалност. Това е иновативно литературно събитие, което никога не е правено у нас досега! Събитието ще бъде публично и гостите му ще могат да „докоснат“ текстовете на нашите нови прозаици и поети!

seprator

ПУБЛИКАЦИИ

Най-добрите прозаични текстове ще бъдат публикувани във водещи литературни издания.

seprator

МЕСЕЦ НА РЕАЛИЗАЦИЯТА

Всеки завършил тримесечния курс ще получи възможността да запише МЕСЕЦ НА РЕАЛИЗАЦИЯТА, в който ще работи индивидуално с личен редактор (един от лекторите) върху своя ръкопис, който след като бъде завършен, ще бъде изпратен за разглеждане с преференция към издателски къщи.

seprator

ЛЕКТОРИ

ТЕОРЕТИЧЕН – ВЛАДИМИР ТРЕНДАФИЛОВ
ПРАКТИЧЕСКИ

ГРУПА 1: ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ, ИНА ВЪЛЧАНОВА, ВЛАДИМИР ЗАРЕВ

ГРУПА 2 : ЕМАНУИЛ А. ВИДИНСКИ, АНГЕЛ ИГОВ, ВЛАДИМИР ЗАРЕВ

seprator

ЦЕНА НА КУРСА

570 лв до края на месец Юли


След тази дата таксата на курса ще бъде 630 лв.

*Запиши се на два курса на преференциалната цена от 1000 лв, вместо за 1260 лв.

*Доведи приятел и получи втори безплатен онлайн курс по Проза или Поезия!

seprator

ОНЛАЙН КУРС

За желаещите, които нямат възможност да се включат физически в Творческа Академия „Заешка Дупка“ предлагаме онлайн курс напълно идентичен с реалните курсове! Курсистите ще получават видео записи на протеклите делнични и уикенд срещи (без прожекциите). А практическата част ще се случва чрез е-мейл кореспонденция, в която те ще изпращат своите задачи, поставени от лекторите, които ще връщат коментар по тях. Цената на курса е 570 лв.

ЗАПИШИ СЕ

НАМЕРЕТЕ НИ

shape