Заешка Дупка

ПРОЗА

ПРОЛЕТ

ЕСЕН

В продължение на два месеца курсистите ще работят два пъти седмично, интензивно със своите ментори, като през първия месец ще работят с единия, после с другия.

всичко за курса по проза

 
Докога мога да се запиша и кога стартират класовете?
Записването за курса е отворено целогодишно. Обучението стартира на 1 март 2021 за пролетния семестър и 27 септември 2021 за есенния семестър.
 
Как и къде ще се провеждат занятията?
Обучението се провежда онлайн в реално време, в платформата Google Meetings, за което участниците получават инструкции. Дните на срещите са понеделник и четвъртък от 19:00 часа. Занятията са с продължителност от 1ч и 30 мин. (2х45 мин.).
Всичко от което имате нужда за срещите е компютър и интернет връзка, тетрадка и химикалка, в която да пишете поставените задачи в час и домашните си задания.
 
Има ли възрастова граница за участие?

Достатъчно е да сте навършили 16 години. Горна възрастова граница няма. Имаме курсисти от всички възрасти. Все пак Буковски е прописал на 50 години!

Ще участвам ли в „голямото литературно четене“ на Академията?
Да, след приключването на курса, всеки редовен курсист, ще получи възможността да участва в ежегодното литературно четене на Академията.

Мога ли да запиша едновременно курса по проза и поезия?
Разбира се! Много от нашите курсисти го правят. Програмата е направена така, че двата курса да не се засичат. Освен това таксата за записване на двата курса е преференциална. (вижте в секция „Такси“)

Ще получа ли сертификат?
След приключването на курса, всеки курсист, с присъствие до
70 % в часовете, ще получи сертификат за завършен курс по творческо писане, в направление поезия.
 
Колко струва обучението?
650 лв  570 лв.
 
Как мога да се запиша?

За да се запишете за курса, кликнете на бутона “ЗАПИШИ СЕ” и следвайте стъпките.

ВТОРА ЧАСТ

След приключването на курса има възможност за продължение на работата с менторите, по същата схема на провеждане на занятията. Мнозина от курсистите ни избират да продължат да работят със своите лектори, затова предоставяме възможността за продължение на практиката при записан минимум от курсисти.

РЕДАКЦИЯ НА РЪКОПИС

Тези от вас, които след завършването на курса имат достатъчен брой събрани стихотворения в ръкопис и искат да издадат книга, имат възможността да работят с един от нашите редактори, според тяхната ангажираност (Рене Карабаш, Димана Йорданова, Аксиния Михайлова, Петър Чухов, Калин Терзийски). След завършването на ръкописа, курсистът бива посъветван от ментора си на кои издателства да го изпрати и предложи за издаване.

*Тъй като имаме много запитвания от хора с готови ръкописи, които не са преминали курса ни по писане, но искат да работят с наш редактор, даваме възможността за помощ, след изчитане на ръкописа им и преценка, дали ръкописът е готов за редакция или има нужда от записване в курса по поезия.

*Тези от вас, които имат нужда само от прочит и рецензия на ръкописа си, предлагаме и тази услуга, която се заплаща. (за цена, виж секция „Такси“)

МЕНТОРИ

Ирена Иванова

Основател и лектор по проза

Ина Вълчанова

ментор по проза